Gaudi, zijn tijd ver vooruit
Door: Ad en Corry
Blijf op de hoogte en volg Ad en Corry
20 Augustus 2014 | Spanje, l'Hospitalet de l'Infant
Zijn grillige vormen die hij heeft gebruikt zijn veelal gebaseerd op natuurlijke vormen, zoals: strand, zonnebloemen, cactussen, maiskolven e.d. maar ook hagedissen, schildpadden etc. De complete bouw van de Sagrada Familia wordt in beeld gebracht. Op een gegeven moment heeft Gaudi besloten in de Sagrada Familia te gaan wonen. Zijn werkkamer is in dit museum nagebootst. Ad gaat op zijn stoel zitten en voelt zich al bijna architect. Men verwacht dat de kerk rond 2026 klaar is. We zien een video-animatie, waar de bouwvormen de lucht inschieten. Zo zal tenslotte de hoogste kerk van de wereld ontstaan.
Heel bijzonder is te zien hoe Gaudi door middel van de zwaartekrachtmodellen zijn constructies vorm gaf door met loden gewichten te werken en deze boven een spiegel te bekijken zodat je hoogte simuleerde. Het is fascinerend en briljant.
Ook de gewelfde contouren die hij ontwierp zijn mathematisch eerst uitgedacht in fysieke beweegbare modellen en dan te bedenken dat we daar momenteel 3D moddeling voor gebruiken om de ‘splines’ gebogen lijnen te bepalen. We spreken hier wel over het jaar 1823 voor de goede orde.
Als we op de camping komen, blijkt het daar erg hard geregend te hebben. Dat hebben wij dus mooi gemist. We dronken een pilsje en aten een tonijn-pizza op een mooi terrasje in Reus. Morgen willen we de zon wel weer optimaal zien schijnen. Maar dit was een ontzettend leuk en leerzaam dagje.
20 Augustus 2014 - 21:18
Thea Brugmans:
Ha Corry en Ad
Dat was een mooi uitstapje , zo zie je nog eens iets , ik had er nog nooit van gehoord.
En mooi geen regen. Mooie jurk trouwens Corry .
Nog veel zo'n voor jullie, bij ons is het niet veel
Groetjes Thea