Spaanse momenten
Door: Corry en Ad
Blijf op de hoogte en volg Ad en Corry
22 Augustus 2015 | Spanje, l'Hospitalet de l'Infant
Er vallen zowaar weer een paar regendruppels als we ‘s morgens wakker worden. Ze zijn wel bijna verdampt als ze op de aarde vallen. De nachten zijn HOT. Maar het is een mooie dag om nog een keer een poging te doen om Miro te gaan bekijken.
Het museum is dit keer open, maar het valt ons een beetje tegen. Miro sprak Catalaans en heeft in deze oude kerk 65 jaar geschilderd en geknutseld. We zien eerst een video van hem en zijn werk in het Catelaans, ondertiteld in het Spaans en met een Engelse tekst voor onze neuzen. Daarna lopen we even het plaatsje in. De straten zijn soms zo breed dat er een auto doorheen kan en vaak kan dat ook niet.
Op de terugweg even via de supermercat de dagelijkse levensmiddelen (dus ook wijn) inslaan. En dan maken we ons weer op voor het strand. Het is weer zonnig en 28 graden.
De camping bestaat uit straatjes, die allemaal naar de zee lopen. Er is veel wisseling momenteel. De Spanjaarden staan een week tot 2 weken en diverse Hollandse gezinnen moeten nu vertrekken omdat de kinderen weer naar school moeten. Deze week kwam er een Duitser met een enorme caravan. Hij had al 3 plekken geprobeerd, maar die waren allemaal te klein voor zijn obstakel. Hij blijft 2 weken en is al 2 dagen druk met het opzetten van al hun benodigdheden. Ad weet het allemaal want hij houdt de sociale contacten bij!! Hij is eindelijk verlost van al zijn Franse muggenbulten (en dat waren er heel veel) en de Spaanse willen hem nog niet pakken. Hij vermaakt zich hier dus uitstekend, nu de jeuk voorbij is.
Over het algemeen zien onze dagen er als volgt uit: rondom 09.00 uur opstaan, koppie thee, vers bruin stokbroodje halen, ontbijten, douchen, lamballen, koffie drinken, lezen en rond 14.00 uur naar de playa. De zee is heerlijk en we duiken er dus met regelmaat in. Vandaag redelijk wat golven. Je hoort en ziet de mooie totaal bruine kindjes gillen van pret in de branding. Wij lezen ons zoveelste boek. Wat kan het leven mooi en eenvoudig zijn. ’s Avonds wat te eten in elkaar flansen, stokbroodje erbij of voor een prik in het restaurant hier op de camping eten. De prijzen met Frankrijk zijn onvergelijkbaar. Spanje is goedkoop. Misschien moeten we in de toekomst hier toch maar eens gaan overwinteren.
22 Augustus 2015 - 21:37
Marjolein:
Tja, 't is weer gelukt: een klein steekje jalouzie! Wat een leventje daar. Natuurlijk, ik heb geen recht van spreken, ik had aan kunnen schuiven....... En ik gun het jullie van harte, geniet er van. Het was hier trouwens ook een prachtige dag. Veel Sailbezoekers in Amsterdam en hier drie tennissers aan de maaltijd bij mij. En als toetje het Prinsengrachtconcert op de buis. Lieve groet!