Even-(n)aar
Door: Corry en Ad
Blijf op de hoogte en volg Ad en Corry
17 Januari 2017 | Senegal, Dakar
Gisteren, zondagochtend vertrokken we om 04.30 uur uit Veghel in de sneeuw. De wegen waren goed tot we op de parkeerplaats in Aalsmeer aankwamen. Daar was het zo glad, dat je steunend langs de auto naar de receptie van de parkeerplaats kon komen. De chauffeur die ons naar de vertrekhal zou brengen, stond al klaar. Prima geregeld dus.
Ook de vlucht ging voortreffelijk. Gewoon op tijd, De startbaan en het vliegtuig moesten nog wel even besproeid worden met antivries, alleen maar voor de veiligheid. 6 uur later landden we op Boa Vista. Het vliegveldje is primitief minimaal. Bij de aanleg van het vliegveld is men vergeten de verlichting aan te leggen. Daarom gaat de luchthaven ’s avonds om 18.00 uur dicht. Het is een eiland waar we niet zouden willen wonen. Het is kaal en de huizen zien er vreselijk uit. De bevolking is arm en grotendeels donker(zwart). Wel mooi hoor. We krijgen een gratis massage met de bus vanaf het vliegveld naar het hotel. De wegen zijn niet zoals in Europa. Maar sommige stukken lijken wel een autoweg. Die zijn ook gefinancierd door rijkere landen. Het hotel is een oase in deze woestijn. Palmbomen, kokosnoten, in Holland heb je kamerplantjes, maar die zijn hier uitgegroeid tot enorme struiken
Het gepeupel is internationaal: veel Engels, Duitsers, wat Fransen en we horen zelfs Spaans en Scandinavisch. Er zijn 4 themarestaurants, diverse bars, een enorm zoutwater zwembad en uiteraard de zee. Maar de golven zijn zo hoog, dat we er even vanaf zien om erin te duiken. Misschien vandaag. We aten gisteravond in het Kaapverdische restaurants. Er is veel vis en daar houden wij wel van. Het is hier zonnig, de temperatuur is fantastisch. We zitten rond de evenaar, dus zonfactor 30+ is hier wel nodig. Maar verder gewoon 25 graden en ‘s avonds is het lekker om een vestje aan te trekken. De winterjassen zijn voorlopig opgeborgen. Nadat we s avonds een gezellig Engels stel hebben ontmoet die hoe toevallig toch ook dit jaar een camper hadden aangeschaft. Daarna gaan we moe en met een perfect gevoel naar ons bedje toe. De hotelkamer is in een typisch Afrikaanse stijl ingericht. Op maandag gaan we na een goede nachtrust en na het ontbijt gewapend met strandtas gevuld met boeken, sunblocker en badlakens naar het strand. We komen vandaag de dag wel door.
Bij deze publicatie is het alweer dinsdag. Internet is Kaapverdisch snel!. We hopen dat het lukt foto's te publiceren. Anders houden jullie die nog tegoed.
17 Januari 2017 - 14:23
Mooi man -
17 Januari 2017 - 20:40
Jack&fery:
Hoi Ad en Corry,
Nou die foto's zijn niet Kaapverdisch aangekomen hoor, no problem, ik zag in ieder geval een glas wijn in een hand, dus dit zit wel weer goed.
Fijne dag nog.
Kus en groet J&F -
18 Januari 2017 - 18:38
Henriëtte Van Der Steen:
Ha Ad en Corry
Weer een goed gekozen bestemming!!
Jullie maken er zeker weer iets goeds en lekkers van!N
Nog heel veel plezier samen
gr Henriëtte