Onze gedachten zijn bij . . .
Door: Corry en Ad
Blijf op de hoogte en volg Ad en Corry
04 Oktober 2017 | Griekenland, Paloúkia
We nemen weer de binnendoor weggetjes en dit keer zijn het ook echt binnendoor weggetjes. Soms moeten de olijfbomen wijken voor onze camper. En we zien eigenlijk alleen maar honderdduizend olijfboomgaarden. Maar het gaat allemaal prima met onze uitstekende chauffeur. Dat wil niet zeggen dat Corry weer eens vergeet foto’s te maken. Het is echt wel heel erg hoog met hier en daar vergezichten die, als je als je je veilig voelt, prachtig zijn. Ad houdt de gaten in de weg goed in de gaten! Je moet er vaak wel helemaal omheen sturen. Het is alsof je een toertocht schaatst in de winter en je de scheuren en kuilen in het ijs ontwijkt.
De camping die we bedacht hebben, ligt weer aan het strand in een schitterende baai. De plekjes zijn klein, maar het weer is heerlijk. Tegenover ons staan 4 Tsjechische vrienden. Eén ervan is praktisch doof maar speelt erg mooi gitaar. Als ze ’s avonds gaan BBQ-en op het gezamenlijke camping BBQ-plekje, lopen wij even langs om naar de gitaarmuziek en zang te luisteren. We verstaan er geen klap van, want de gitarist spreekt geen Engels. Een van de anderen wel. Die houdt de conversatie dus in stand.
Op zondag 3 oktober vertrekken we toch weer. De campingplekjes zijn erg klein en het schijnt hogerop op het schiereiland (de Peloponnesos) nog warmer weer te zijn. Dit keer volgen we de kustlijn en genieten van alle mooie baaien en kleine dorpjes waar we doorheen rijden. In Pirgos is het even spannend, want de weg is opgebroken. Maar samen met een paar andere campers die ook kriskras door het centrum hun weg zoeken, komen we weer op de goede weg terecht.
We zoeken een plekje op de camping in Paloukia. Het ligt tegenover het eiland Zakinthos. Het is niet druk. Er staan nog een paar Duitsers en een Oostenrijker. De camping ligt aan het strand en het restaurant is open. De zee is eerst erg ondiep met mooi helder water; het is dan ook een stukje lopen voor je kunt zwemmen. ’s Avonds lopen we een rondje om de haven met vissersboten en pleziervaartuigen en eten in het campingrestaurant aan het strand. Terwijl er op het strand een bruidspaar ronddartelt en foto’s maakt, zien wij de zon in de zee zakken. Prachtig hoor!
De campings in Griekenland zijn van alle gemakken voorzien. Zo is er meestal een keuken beschikbaar met koelkast, vriezer en kooktoestellen. Het gebruik van strijkplank (behalve voor de wasmachine) is bij de campingprijs inbegrepen. Je kunt hier met een tent zonder koelkast etc. goed terecht.
Vanmorgen worden we wakker met een bewolkte hemel, na eerst elkaar gefeliciteerd te hebben met ons kleinkind Niek, die vandaag zijn 12e verjaardag viert, besluiten we enkele taakjes te verdelen. Corry doet de was en Ad gaat de camper schoon poetsen aan de buitenkant.
Dan plotseling staat de wereld stil. We krijgen een telefoontje uit Holland, Joost, de broer van Ad, belt met de telefoon van Barry oef wat zal er zijn! Dan krijgen we het droeve nieuws te horen dat Barry, Ad zijn oudste zusje, plotseling is overleden. Onze gedachten gaan uit naar de kinderen, kleinkinderen en de rest van de familie.
Na enig overleg en puur op rationele gronden besluiten we niet naar Nederland terug te racen. We kunnen de ruim 2200 km vanaf hier niet in een dergelijke korte tijd overbruggen om bij de uitvaart aanwezig. Te meer omdat we niet direct weg kunnen en we nog geen ferry reservering/boeking hebben om naar Italië over te steken. Het voelt shit!
04 Oktober 2017 - 17:18
Saskia En Jeroen:
Gecondoleerd Ad en Corry met het verlies van Barry, die heerlijke spontane zus van je Ad.
Met op alle verjaardagen, die geweldige malse verhalen. Zo herinneren wij haar, vrolijk, gezellig en lachend. Ik denk dat jullie een goede beslissing hebben genomen om niet hals over kop 2200 km terug te rijden, daar heeft vast iedereen begrip voor.
Dit neemt niet weg dat het ook voor jullie best moeilijk zal zijn, deze dagen. Een extra kaarsje, gebedje of telefoontje bij een mooie Griekse kerk is vast te vinden.
We leven met jullie mee, liefs Saskia en Jeroen xxx -
04 Oktober 2017 - 17:50
J&F:
Hoi Ad en Corry,
Vanuit hier gecondoleerd met het verlies en jullie teleurstelling niet aanwezig te kunnen zin op de begrafenis.
Wel weer een goed verhaal over jullie trip door greece.
ondanks het verlies, geniet zoveel mogelijk van de omgeving en jullie reis.
Gr en kusjes J&F -
04 Oktober 2017 - 17:53
Patrick Aisha Zoë Isabeau:
Fijn dat jullie genieten samen.
Echt wel bijzonder en mooi.
Heel droevig nieuws! Begrijpelijk dat jullie niet op-en-neer rijden,
maar droevig is het. Gecondoleerd met dit grote verlies.
Hopelijk kunnen jullie vanaf Griekenland samen in gedachten
afscheid nemen en als jullie weer terug zijn in Nederland.
Veel liefs van ons vieren
04 Oktober 2017 - 18:20
CORRIE:
Lieve Ad en Corry,
Gecondoleerd met het overlijden. Wat een verschrikkelijk nieuws! Ze was vast nog niet oud. Veel sterkte toegewenst.
Als ervaringsdeskundige kan ik er helaas over mee praten. Ik was op vakantie in Italië toen ik hetzelfde totaal onverwacht droeve nieuws kreeg over het overlijden van mijn zus.
De reisverzekering heeft alles binnen no time voor me geregeld dat in naar Nederland kon vliegen (ik was met de auto).
Dat is voor jullie ook nog een optie als je dat zou willen (en een reisverzekering hebt). Je kan de camper achterlaten en heen en weer vliegen voor de begrafenis op kosten van de verzekering.
Ondanks deze grote schaduw over jullie vakantie hoop ik dat jullie toch nog veel kunnen genieten van de prachtige reis. Warme groet van ons beiden -
04 Oktober 2017 - 18:37
Henk En Toke:
Ad en Corrie wat een ontzettend shit bericht. Nog vervelender dat jullie zo ver weg zitten. Wat voel je je dan machteloos. De condoleances van ons en Ad jouw familie zal zeker weten dat jullie in gedachten bij hen zijn. Zware dagen, helemaal niet fijn. Maar de gedachten bij de familie zullen er niet minder om zijn. Probeer desondanks toch nog een beetje te genieten, al zal dat moeilijk zijn. Beide heel veel sterkte toegewenst.
Dikke knuffel van ons. -
04 Oktober 2017 - 20:44
Joke En Henk:
Ad, gecondoleerd met het overlijden van je Zus. Ën Corry natuurlijk ook gecondoleerd. Erg vervelend dat jullie nu zo ver van huis zijn. Wij wensen jullie veel sterkte en probeer er het beste van te maken.
lieve groet,
Joke en Henk -
05 Oktober 2017 - 00:36
Ma:
Gecondoleerd allebei. Wat naar dat dit gebeurde nu jullie zo ver weg zijn. Maar ik begrijp de redenering. Jullie gaan vast ergens een kaarsje voor haar en voor de rest van de familie branden. Hou elkaar liefdevol vast! -
05 Oktober 2017 - 10:57
Stef:
Ad gecondoleerd met het verlies van je zus.Hou je sterk,ik weet dat gevoel. ,Thinking of you and Corry. -
05 Oktober 2017 - 23:42
Jan En Mieke Peters:
Ad en Corry, gecondoleerd met het verlies van je zus/schoonzus.
Heel veel sterkte gewenst voor de komende tijd.
Groetjes van ons! -
06 Oktober 2017 - 10:05
Henriëtte:
Hoi Ad en Corry,
Heel veel sterkte bij het afscheid nemen van jullie zus en schoonzus.
Ik hoop dat alle mooi herinneringen aan haar jullie kracht en steun zullen geven.
Toch dichtbij haar zijn, in jullie harten en gedachten.
Gr Henriëtte -
06 Oktober 2017 - 10:17
Wout Van De Peppel:
Goedemorgen Ad en Corry,
Allereerst gecondoleerd met het plotseling overlijden van je zus. Hier is het voorbeeld dat je veel kan plannen, maar niet alles. Ook dat je voor dilemma's komt te staan: opbreken of doorgaan met je reis.
Een van je vrienden gaf al de suggestie om het vliegtuig te pakken en heen weer te vliegen. Is geen slecht idee, toch. Maar respect voor elke beslissing die je neemt, Ad.De reis kan nu in een ander daglicht komen te staan.
Veel sterkte voor jullie.
Wat je ook doet: het is goed wat je beslist.
Groet Wout